🇷🇴🔺🔻Sondaj CURS: PNL – 35%; PSD – 31%…

În ultimul sondaj CURS, realizat în perioada 12-17 decembrie, PNL conduce în preferințele românilor și ar obține 35%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. Se remarcă o creștere a PSD, care ar obține 31%, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri. USR continuă scăderea începută la prezidențiale.

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri, USR ar obține 14%. Pragul electoral ar mai fi trecut de Pro România cu 6%, dar și de PMP cu 5%. În schimb, imediat sub prag sunt cei de la UDMR cu 4% și ALDE, tot cu 4%.

Sondajul CURS de tip omnibus a fost realizat în perioada 12-17 decembrie 2019, pe un eșantion de 1067 de repondenți, cu vârsta de peste 18 ani. Metoda de culegere a datelor a fost față în față, la domiciliul repondenților, iar eroarea maxim tolerată este de +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.

IMAS, alte cifre

În sondajul IMAS, realizat la comanda Europa FM, în luna noiembrie,  PNL ar conduce în preferințele electorale ale românilor cu 39%, în creștere importantă față de luna octombrie, când liberalii erau cotați cu 29,6%.

PSD era cotat tot la puțin peste 21 la sută, cu cât erau cotați social-democrații în sondaje și în octombrie. În schimb, USR continuă să scadă, de la 16,4% în octombrie la 12 procente în noiembrie. Tendință de scădere și pentru ALDE – de la 4 la 3 procente – și pentru Pro Romania – de la 10 la peste 6 procente…

Redactor Sava Drăghici articol publicat de Andrei Marian Mihai