🇷🇴Gabriela Firea nou atac la adresa Guvernului: “Asumarea bugetului pentru 2020 este un „moment rușinos” pentru PNL,

Gabriela Firea spune că asumarea bugetului pentru 2020 este un „moment rușinos” pentru PNL, subliniind că, în cazul în care PSD ar fi procedat în acest sens, partidul ar fi fost intens criticată. “Ce nu era permis PSD i se permite PNL”, spune primarul general. „A fost un moment rușinos pentru PNL – după 30 de ani să nu mai vii cu bugetul național să-l dezbați în Parlament. A fost premieră neagră pentru România. Dacă ar fi făcut PSD așa ceva, să asume proiectul de buget, cred că zile în șir s-ar fi vorbit numai despre acest lucru. S-ar fi spus că PSD este un partid retrograd, că este un partid comunist, antidemocratic, că ne izolăm de Europa”, a declarat Gabriela Firea la Antena3. Potrivit primarului Capitalei, în cazul PNL nu au fost iscate discuții.

De ce relația Orban-Iohannis este imprevizibilă

Gabriela Firea a fost invitată vineri, la Antena3, să spună cum vede relația Ludovic Orban-Klaus Iohannis. „Imprevizibilă”, a fost răspunsul primarului Capitalei. „Nu cred că va fi o relație cordială prea mult timp” a spus Firea. Ea a continuat războiul cu premierul Ludovic Orban pe tema banilor pe care Primăria Generală îi cere de la Guvern pentru 2020. „Nu am cerut bani de shopping”, a spus Firea.„Avem un nou Guvern, un nou premier, şi din păcate, în loc să vedem un progres, pentru că fiecare om are aşteptări. Sper ca Guvernul să prindă maturitate din ianuarie, până acum am văzut războaie personalizate. Nu cred că trebuie să discutăm în politică despre asta. Fie că vorbim de funcţii în care eşti ales sau numit, cu toţii avem o răspundere, şi nu trebuie să facem de ruşine acea poziţie.

Metafora banilor de shopping

„Când primarul General sau orice alt primar se adresează Guvernului, nu o face în nume personal. Eu nu am cerut bani de shopping la mall, ci am cerut banii bucureştenilor. Sunt obligată prin lege să fac asta, e una din atribuţiile primarului. Din moment ce Bucureştiul contribuie cu 25 la sută la PIB şi ni se întoarce mai puţin de 1 la sută, este normal să cerem, financiar, un buget adecvat. Noi nu încasăm taxe şi impozite locale, deci nu avem alt buget, decât cel de la Guvern. A considera că ce am făcut eu este obrăznicie mi se pare ruşinos. Nu am făcut decât să solicit sumele care trebuiau alocate către Primăria Capitalei şi au fost tăiate de Ministerul Finanţelor”, a declarat Gabriela Firea la Antena 3.

Firea: nu Dragnea m-a propus la Primărie, ci Paul Stănescu

Gabriela Firea a dezvăluit vineri, la Antena3, cine a propus-o în urmă cu aproape 4 ani pentru a candida la funcţia de primar general al Capitalei.„Domnul Paul Stănescu m-a propus la Primăria Capitalei, iar dl Dragnea a achiesat. A considerat că aş fi un candidat potrivit. Nici nu m-am gândit, eu eram senator la acea vreme, senator de Ilfov, şi nu mă gândeam la o candidatură. Nu dl Dragnea m-a propus şi poate va recunoaşte asta cândva”, a spus Gabriela Firea. Amintim că în 2018 Liviu Dragnea spunea: „Eu am propus-o pe doamna Firea la Primăria Capitalei. Din partea mea niciodată nu o să mă auziți că o să zic ceva rău. Sper că va trece peste supărare”.

Redactor Sabău Ionela Pascu articol publicat de Emilian Ionescu